Søg støtte

Søg

Viden der skaber tryghed

Publikationer

TrygFondens indsatser bidrager til at gøre en meningsfuld og målbar forskel for trygheden i Danmark. Det gør vi bl.a. ved at skabe viden - og den vil vi meget gerne dele.

Nedenfor kan du læse og downloade en række af vores undersøgelser, målinger, forskningsresultater og øvrige publikationer, der gør dig klogere på tryghed.

Undersøgelser under corona-epidemien

TrygFonden har gennemført flere undersøgelser af befolkningens tryghed under corona-epidemien. Den seneste i marts 2021.

Tryghedsmåling

  • Tryghedsmåling 2019-20

    Tryghedsmålingen 2019-2020 er speciel. Den er gennemført før og efter udbruddet af corona-pandemien og viser tryghedsbilledet i en utryg tid. Analysen viser dog, at danskerne samlet set ikke er blevet mere utrygge - men at de forhold, der styrker og svækker befolkningens tryghed har ændret sig under corona-krisen. Læs mere om "Tryghedsmåling 2019-20"
    PDF

Sikkerhed

Viden, uddannelse og adfærd kan være med til at forebygge de ulykker, der foregår tæt på menneskers hverdag. Vi arbejder for at udbrede opmærksomhed omkring riscisi og muligheder for at handle derefter.
  • Den nationale druknestatistik

    TrygFondens nationale druknestatistik giver et fuldstændigt billede af druknedødsfald i Danmark. Rapporten udkommer hvert år. Læs mere om "Den nationale druknestatistik"
    PDF
  • Respekt for vand sæsonrapport

    Sæsonrapporten går tæt på TrygFondens indsats for at øge vandsikkerheden i Danmark. Den seneste version er fra 2020. Læs mere om "Respekt for vand sæsonrapport"
    PDF
  • Redningsvest-undersøgelse

    Hvem bruger redningsvest? Hvem gør ikke? Og hvad kan få endnu flere til at tage vesten på, når de er på vandet? Læs mere om "Redningsvest-undersøgelse"
    PDF
  • Alle skal lære at svømme

    Undersøgelsen gør status for svømmeundervisningen i den danske folkeskole – blandt andet i forhold til, hvordan skolesvømning er organiseret i de danske kommuner. Læs mere om "Alle skal lære at svømme"
    PDF
  • Dødsbrande i Danmark

    Dødsbrandsstatistik og temaanalyse: Borgerrettet brandforebyggelse i de kommunale redningsberedskaber. Læs mere om "Dødsbrande i Danmark"
    PDF
  • Brandsikkerhed

    TrygFonden og Beredskabsstyrelsens rapport om brandsikkerhed giver et indblik i brandsikkerheden i private boliger. Den seneste rapport er fra 2020.

    Læs mere om "Brandsikkerhed"
    PDF
  • Effektmåling af Sikker Trafik LIVE

    Har det en effekt på unges adfærd i trafikken, når de hører historier om trafikuheld - fortalt af ofrene for uheldene? Det går denne måling tæt på. Læs mere om "Effektmåling af Sikker Trafik LIVE"
    PDF
  • Projekt cykeljakken

    Cyklister kan nedsætte risikoen for at blive kørt ned i trafikken med 48 pct., hvis de iklæder sig pangfarver, viser forskning af knap 7.000 cyklisters færden i trafikken. Læs mere om "Projekt cykeljakken"
    PDF

Sundhed

Vi prioriterer indsatser, der fremmer en sund livsstil og med fokus på, at den grundlægges tidligt i livet. Vi arbejder også for, at flere tager hånd om hinanden, når fysisk eller psykisk sygdom alligevel rammer.
  • Alkoholforbrug og forekomsten af ulykker og vold blandt unge

    Danske unge har gennem mange år haft europarekorden i fuldskab og alkoholindtag. En tidlig opstart og et stort forbrug af alkohol øger risikoen for at udvikle alkoholrelaterede problemer og sygdomme senere i livet. Læs mere om "Alkoholforbrug og forekomsten af ulykker og vold blandt unge"
    PDF
  • Sunde Børn Bevæger Skolen - slutrapport

    TrygFonden og Dansk Skoleidræt har i mere end 10 år arbejdet for at få flere børn og unge til at bevæge sig mere i skoletiden og få fysisk aktivitet til at indgå mere naturligt i den daglige undervisning. Læs mere om "Sunde Børn Bevæger Skolen - slutrapport"
    PDF
  • Bevægelse i skoledagen

    Elever i folkeskolen skal bevæge sig minimum 45 minutter om dagen. Det står der i folkeskolereformen. Men lever de op til kravet? Læs mere om "Bevægelse i skoledagen"
    PDF
  • Unges alkoholvaner i Danmark

    I den seneste udgave af rapporten "Unges alkoholvaner i Danmark" kortlægges alkoholvanerne i 2019 blandt unge danskere mellem 15-25 år. Derudover belyses unges viden, holdninger og adfærd i forhold til alkohol. Læs mere om "Unges alkoholvaner i Danmark"
    PDF
  • Forældres holdninger til unges alkoholvaner

    3.000 dødsfald i Danmark kan hvert år relateres til alkohol. Danmark er det land i Europa, hvor unge drikker sig oftest fulde. Forældre spiller en afgørende rolle, hvis den udvikling skal vendes. Læs mere om "Forældres holdninger til unges alkoholvaner"
    PDF
  • Læger og sygeplejerskers patientinddragelse

    Læger og sygeplejersker ønsker at inddrage patienterne mere. Og inddragelsen giver bedre resultater for patienterne. Det viser denne undersøgelse. Læs mere om "Læger og sygeplejerskers patientinddragelse"
    PDF
  • Forebyggelse af rygning blandt børn og unge. Hvad virker?

    Hvilke tiltag forebygger bedst, at børn og unge starter på cigaretterne? Vidensråd for Forebyggelse har samlet og vurderet den nyeste videnskabelige forskning i en rapport. Læs mere om "Forebyggelse af rygning blandt børn og unge. Hvad virker?"
    PDF
  • Danskernes sol- og solarievaner

    TrygFonden og Kræftens Bekæmpelses Solkampagne sætter fokus på danskernes adfærd i solen og solariet, og hvad vi kan gøre for at forebygge hud- og modermærkekræft forårsaget af UV-stråling. Læs mere om "Danskernes sol- og solarievaner"
    PDF
  • Mellem broccoli og bajere - forebyggelse ifølge danskerne

    Danskerne er åbne over for øget regulering, når det gælder et sundere liv. Det viser en rapport, som TrygFonden har udarbejdet sammen med Tænketanken Mandag Morgen.  Læs mere om "Mellem broccoli og bajere - forebyggelse ifølge danskerne"
    PDF
  • Sundhedsvæsenet ifølge danskerne

    TrygFonden og Mandag Morgen har gennemført en omfattende undersøgelse af danskernes forhold til det samlede sundhedsvæsenet. Undersøgelsen afdækker en kritisk lav tillid til, at sundhedsvæsenet leverer sin kerneydelse: de rette undersøgelser og behandlinger.  Læs mere om "Sundhedsvæsenet ifølge danskerne"
    PDF
  • Hej Pårørende

    Pårørende til patienter i det danske sygehusvæsen kan og vil spille en langt mere aktiv rolle. Det viser en landsdækkende undersøgelse. Læs mere om "Hej Pårørende"
    PDF
  • Danskernes dannelse i førstehjælp

    Hvad får almindelige mennesker til at yde livreddende førstehjælp? Hvad spænder ben for handleparatheden? Og hvad skal der til for, at flere lægfolk griber ind?  Læs mere om "Danskernes dannelse i førstehjælp"
    PDF
  • Bornholm redder stadig liv

    Denne baggrundsrapport går tæt på resultaterne af "Bornholm redder liv" 10 år efter, indsatsen blev igangsat. Læs mere om "Bornholm redder stadig liv"
    PDF

Trivsel

Vi arbejder for, at flere får mulighed for at realisere deres potentialer. Vi fokuserer på de områder, der er centrale for danskernes trivsel: Hvordan vi ruster vores børn til et godt liv, og hvordan vi tager ansvar for andre menneskers trivsel.
  • Selvskade – et fysisk udtryk for psykisk mistrivsel blandt børn og unge

    Selvskade er en udbredt måde for børn og unge at håndtere psykisk mistrivsel på. Især for piger er selvskadende adfærd et omfattende problem, viser en rapport fra Børns Vilkår og TrygFonden. Læs mere om "Selvskade – et fysisk udtryk for psykisk mistrivsel blandt børn og unge"
    PDF
  • Skolen og det trygge klassemiljø

    Flere end halvdelen af eleverne i 9. klasse føler, at krav og forventninger til præstationer og karakterer giver bekymringer og pres. For nogle er presset uoverskueligt stort. Læs mere om "Skolen og det trygge klassemiljø"
    PDF
  • Krop, køn og digital adfærd

    For mange børn og unge oplever et pres for at præstere, der kan føre til stress. De jagter gode karakterer, likes og den perfekte krop. Hvordan mindsker vi presset på børn og unge? Læs mere om "Krop, køn og digital adfærd"
    PDF
  • At stå udenfor

    Ensomhed blandt børn og unge er udbredt og skyldes både forhold i skolen og hjemmet. Det viser rapporten denne rapport, som Børns Vilkår og TrygFonden står bag.  Læs mere om "At stå udenfor"
    PDF
  • Fællesskabsmålingen

    En ud af fem danskere oplever, at de står uden for fællesskaber. De vil gerne, men omstændigheder som dårligt helbred, arbejdsløshed og økonomiske problemer betyder, at de har brug for støtte til at blive en del af dem. Læs mere om "Fællesskabsmålingen"
    PDF
  • Bag om Fællesskabsmålingen

    Mennesker, som lever på kanten af eller uden for fællesskaber, drømmer om et job. Men de fleste oplever, at der ikke er plads til dem på arbejdsmarkedet. Rapporten tegner et billede af 78 menneskers hverdag.  Læs mere om "Bag om Fællesskabsmålingen"
    PDF
  • Svigt af børn i Danmark

    De fleste børn i Danmark har en tryg barndom. Men det er ikke alle, der har et godt børneliv. Denne række af rapporter giver et overblik over omfanget af de svigt, børn udsættes for i Danmark.  Læs mere om "Svigt af børn i Danmark"
    PDF
  • Samtaler om psykisk mistrivsel på BørneTelefonen

    I 2017 drejede hver fjerde rådgivning på BørneTelefonen sig om psykisk mistrivsel som selvskade, ensomhed og selvmordstanker. Det afspejler en bekymrende udvikling - at stadig flere børn i Danmark mistrives psykisk.  Læs mere om "Samtaler om psykisk mistrivsel på BørneTelefonen"
    PDF
  • Højreekstremismen i Danmark

    Er højreekstremistiske grupper en trussel i Danmark? Bør vi frygte højreekstremistiske terrorforsøg? Og hvordan bliver vi som samfund bedre til at forebygge højreekstremisme og angreb?  Læs mere om "Højreekstremismen i Danmark"
    PDF
  • Nye muligheder for udsatte på fremtidens arbejdsmarked

    Robotter, kunstig intelligens, internet of things og førerløs transport er nogle af de teknologier, der i fremtiden vil få stor betydning for rigtig mange danskeres hverdag og jobsituation.  Læs mere om "Nye muligheder for udsatte på fremtidens arbejdsmarked"
    PDF
  • Økonomisk mistrivsel blandt unge voksne

    Flere end hver niende unge dansker har svært ved at betale deres regninger. Det viser rapporten "Økonomisk mistrivsel blandt unge voksne".  Læs mere om "Økonomisk mistrivsel blandt unge voksne"
    PDF
  • Forbrugslån blandt unge voksne

    Flere end hver 10. af de 18-30-årige har gentagne betalingsproblemer. For nogle har et dyrt lån medført økonomiske problemer - for andre er det et kortsigtet middel for at kunne betale regninger. Læs mere om "Forbrugslån blandt unge voksne"
    PDF
  • Ytringsfrihed og digital usikkerhed

    Næsten alle voksne danskere er aktive på internettet og føler sig generelt trygge online. Tonen er dog dog grim, mener de fleste. Læs mere om "Ytringsfrihed og digital usikkerhed"
    PDF
  • Ungeprofil-undersøgelsen

    Hvordan står det egentlig til med danske unges trivsel, sundhed og adfærd? Læs mere om "Ungeprofil-undersøgelsen"
    PDF
  • Danskernes syn på terror

    Hvor meget bekymrer danskerne sig om terror? Og hvad skal vi gøre for at bekæmpe truslen? To rapporter beskriver udviklingen i danskernes holdning. Læs mere om "Danskernes syn på terror"
    PDF
  • Modstandskraft mod radikalisering og voldelig ekstremisme

    Lokalmiljøet skal opprioriteres i kampen med radikalisering og voldelig ekstremisme i Danmark. Det foreslår en rapport fra TrygFonden og CERTA.  Læs mere om "Modstandskraft mod radikalisering og voldelig ekstremisme"
    PDF
  • Ungdomsliv på kredit

    Gældsproblemer blandt unge i Danmark udgør en stadig større samfundsmæssig udfordring. Læs mere om "Ungdomsliv på kredit"
    PDF
  • Hvad virker? - viden om indbrud og forebyggelse

    Der mange gode og mindre gode forslag. Men hvad virker egentlig, når vi vil forebygge indbrud? Læs mere om "Hvad virker? - viden om indbrud og forebyggelse"
    PDF

Tværgående indsatser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Interesserer du dig for arbejdet med at øge trygheden i Danmark? Så tilmeld dig TryghedsGruppen og TrygFondens nyhedsbrev.

Vi investerer i tryghed

Tryghed er kernen i et godt liv. Derfor investerer vi i TryghedsGruppen vores tid, engagement og økonomi i at styrke trygheden for alle i Danmark. Gennem TrygFonden støtter vi hvert år hundredvis af tryghedsskabende projekter.