Søg støtte

Søg

Stem på din favorit

Nu sætter vi ekstra fokus på at skabe mere tryghed i Region Syddanmark. Som medlem i regionen kan du som noget særligt være med til at bestemme, hvad vi skal arbejde med. Når du stemmer, kan du også vinde en robotstøvsuger.

Dine tre muligheder. Eøs ei magnæ ædhuc.

TYG.Tryghed.Feature.SitecoreForms.Models.ExtendedListFieldItem

Stadig flere børn kæmper med lavt selvværd, en følelse af at være udenfor, stress og angst. Forløb i bl.a. skoler og åben dialog skal skabe mere trivsel.

Ca. 15 pct. af børn og unge under 18 år har været i behandling for en psykiatrisk lidelse, inden de fylder 18 år. I 2017 var der 7.694 børn og unge i psykiatrisk behandling i Region Syddanmark. 

Vi vil bl.a.:

  • opfordre til at søge om støtte til projekter/idéer, der kan forbedre børn og unges trivsel i Syddanmark - og have særligt fokus på at imødekomme disse ansøgninger.
  • sætte ind med fx trivselsindsatser i skoler, klubber og foreninger, hvor der er allermest behov.
  • give konkrete råd og styrke dialogen blandt børn og voksne: ”Hvad gør vi for at forbedre trivslen?”
 
TYG.Tryghed.Feature.SitecoreForms.Models.ExtendedListFieldItem

Når en person falder om med hjertestop, tæller hvert minut. Hurtig hjælp og stød med en hjertestarter er afgørende for, om man overlever.

5.200 personer får hvert år hjertestop i Danmark. Region Syddanmark er en region med mange tyndt befolkede områder og lange afstande. Derfor er hjælp fra almindelige mennesker afgørende.

Vi vil bl.a.:

  • gøre flere hjertestartere tilgængelige døgnet rundt – særligt i de områder, der mangler mest.
  • rekruttere flere hjerteløbere, der er klar til at træde til, når der et hjertestop i deres nærhed.
  • tilbyde gratis kurser i livreddende førstehjælp, så flere lærer kvalificeret hjerte-lungeredning.
TYG.Tryghed.Feature.SitecoreForms.Models.ExtendedListFieldItem

For mange danskere dør for tidligt af sygdomme, der kunne være undgået med fysisk aktivitet. Det skal være sjovere og nemmere at bevæge sig - alene og sammen.

I Region Syddanmark har ca. hver anden mere end otte timers stillesiddende tid i hverdagen. For unge er det ca. tre ud af fire.  Syv ud af ti danskere, der ikke lever op til anbefalingerne for fysisk aktivitet, vil gerne bevæge sig mere.

Vi vil bl.a.:

  • opfordre til at søge om støtte til projekter/idéer, der kan få flere til at bevæge sig – og have særligt fokus på at imødekomme disse ansøgninger.
  • gøre det nemmere for alle at blive en del af en klub eller selv starte et fællesskab med fokus på bevægelse.
  • skabe mere bevægelse på arbejdspladsen.